1groendak

Een sedumdak groendaktotaal is tegenwoordig heel erg in. Het is namelijk een makkelijke manier om je huis net wat groener te maken. Dit wordt gedaan met behulp van sedummatten. Sedummatten zijn matten die worden voorzien van uiteraard sedum. Sedum is een soort vetplant. Deze vetplanten hebben niet veel aandacht nodig. Je hoeft je dus geen zorgen te maken over het onderhoud van deze planten. Zo kun je dus moeiteloos genieten van het groen. Het is namelijk een erg mooi uitzicht en het werkt relaxerend. Naast het feit dat het mooi is, heeft het ook praktische voordelen. Je hoeft bijvoorbeeld je airco minder te gebruiken.

Voordelen van het hebben van een sedumdak

Het hebben van een groendak brengt vele voordelen met zich mee. Zoals hierboven al werd vermeld, kan een sedumdak ervoor zorgen dat je de airco minder zal gebruiken. Nu denk je vast: ‘Huh, hoe kan dat?’ Een sedumdak weert de zon. De planten zorgen ervoor dat het lekker koel blijft binnen. Zo zul je dus minder snel de airco aanzetten en zullen deze kosten daarvoor ook verminderd worden. Daarnaast weert het dak niet alleen warmte, maar ook lawaai. Je zult dus geen last hebben van ongewenste geluiden. Een ander voordeel van een sedummat is dat het zorgt voor ontspanning.

Niet alleen op het dak

Sedummatten zijn niet uitsluitend voor het dak bestemd. Er bestaan namelijk ook soorten sedummatten die je in de tuin kunt aanleggen. Dit hangt natuurlijk af van wat jij zelf wilt. Als je een grote tuin hebt en daar vaak zit, is het wel een leuk idee om de matten ook in de tuin te plaatsen. Zo kun je meer genieten van het groen en lekker relaxen. Waar je wel op moet letten is dat er een verschil zit tussen matten bestemd voor het dak en voor de tuin. Het is dus handig dat je de juiste maten opmeet, zodat je weet welke mat je nodig hebt.

Door Redactie