Vlizotrap

Je wilt natuurlijk op een comfortabele manier naar de zolder toe, hierbij is het wel van belang dat je de goede trap kiest. Om te beginnen is het van essentieel belang dat je een vlizotrap kiest welke het goede formaat is, past de trap niet dan moet je of het plafond aanpassen of een ander exemplaar kopen. Ook het materiaal is van belang, je hebt namelijk de keuze tussen een metalen en houten trap naar de zolder. Afhankelijk van het gebruik wat je ermee wilt doen kies je het materiaal.

Vlizotrap

Een houten of metalen trap

Wat betreft de materialen kun je een keuze maken tussen een houten of metalen vlizotrap, moet je de trap inkorten dan is het verstandig voor een houten uitvoering te kiezen. Moet je veel met zware spullen de trap oplopen, kies dan voor een metalen trap. Een houten trap is tevens in meerdere uitvoeringen verkrijgbaar, geschikt voor kleine en grote ruimtes. Wanneer je op de website kijkt van bouw-handel.nl zie je de verschillende uitvoeringen waaruit je kunt kiezen.

Let op de sparing bij het plaatsen

Bij het plaatsten van een vlizotrap krijg je te maken met een gat in het plafond, de zogeheten sparing waar je de trap in moet plaatsen. Dit zogenaamde gat is altijd een paar centimeter groter dan de plaat waaraan de trap is bevestigd, je hebt namelijk nog wat ruimte nodig om de bak te plaatsen. Let er ook goed op welke trap je nodig hebt, niet iedere sparing kun je dezelfde trap plaatsen. Heb je een kleine sparing dan is het vaak alleen mogelijk om een schaartrap te plaatsen. 

Door admin