Mason Garments is een schoenenmerk dat staat voor een hoge kwaliteit. Dit merk is opgericht in 2012 door de Nederlander Rendi Aditia. Hij zag mensen om zich heen dure merken dragen. Hij wilde een paar schoenen maken waarin hij zijn eigen stijl en persoonlijke interesses kon weerspiegelen. Nadat hij enkele vormen en ideeën had voor zijn schoenen heeft hij diverse partners kunnen vinden, waarmee het merk Mason Garments is geboren. Het merk doet dan ook op een persoonlijke blik op de wereld en streeft naar gezamenlijk succes. Het merk bestaat uit een team van mensen met verschillende achtergronden, maar allemaal met dezelfde visie, die samen een collectief vormen dat zeer creatief te noemen is.

Inspiratie

De inspiratie van het merk komt dan ook uit Italië. Dit land staat erom bekend zeer goede kwaliteit schoenen te kunnen leveren. Ook staat dit land bekend om zijn goede vakmanschap en de uniek meesterwerken in de mode die dit land al jarenlang heeft geleverd. Alle bekende schoenen makers maken gebruik van de meesterwerken en de vakmanschap van de Italianen. Op dit moment heeft het merk een ontwerp studio in Amsterdam en daarnaast een fabrikant in Italië. Vakmanschap is iets wat erg hoog in het vandaal staat bij dit merk. Zo zijn alle schoenen dus alleen gemaakt van de allerbeste Italiaanse materialen. Het leer dat wordt gebruikt is hoogstaand kalfsleer dat met de hands is geplukt in Italië.

Elegantie

Het merk focust zich ook op elegantie. Zo zijn de mooie sneakers te combineren met veel verschillende outfits. De schoenen zijn zowel van de binnen als buienkant van een zeer hoge kwaliteit. Zo is het bovenwerk gefabriceerd op een eigen gemaakte zooleenheid uit Italië. Daarnaast wordt bij het constructieproces de binnenzool en de voering direct in de bovenkant genaaid zodat er een geheel van gemaakt kan worden. De schoenen zijn verkrijgbaar bij veel winkels in heel Nederland, en online.

Door Redactie