Onderhoud sportvelden

Het onderhoud van sportvelden is een belangrijk aspect in de sport. Slecht onderhouden sportvelden spelen een stuk minder lekker en zullen bovendien niet bevorderlijk zijn voor je prestaties. Dit geldt voor alle soorten sportvelden, van tennisbaan tot hockeyveld. Je kunt prachtige nieuwe sportvelden laten aanleggen, maar als je vervolgens het onderhoud sportvelden achterwege laat, zullen de velden op lange termijn niet meer zo waardevol zijn. Voor het onderhoud van sportvelden is duurzaam beheer een cruciale factor. Duurzaam beheer is namelijk gericht op het zo langdurige mogelijk kunnen genieten van de sportvelden. 

Onderhoud sportvelden

Schoner door chemievrij onderhoud sportvelden

Door chemievrije onderhoud aan sportvelden, kun je daarnaast ook een bijdrage leveren aan een schonere omgeving. Idverde heeft een systeem ontwikkeld waarmee natuurlijke grasvegetatie wordt gestimuleerd, maar ook een rijker bodemleven en een beter bodemstructuur. Dit is als aanvulling op het gewone onderhoud sportvelden. Zonder chemie kun je daardoor je sportvelden in topconditie houden. Bovendien is het minder vaak nodig om te renoveren, omdat het herstellend vermogen van gezonde grasmatten bijvoorbeeld groter is. 

Onderhoud en beheer uitbesteden

Vaak is het onderhoud van sportvelden de verantwoording van de sportverenigingen. Hiervoor is specifieke en specialistische kennis nodig, die niet iedere sportvereniging zelf in huis heeft. Daarom kun je bij Idverde terecht voor een compleet pakket: SportGarant. Hierbij horen niet alleen onderhoud sportvelden, maar ook het beheer. Idverde communiceert tussen alle betrokken partijen over de sportvelden en neemt daarmee tegelijkertijd werk uit handen. Daarnaast beschikken ze over specialistische kennis die hier noodzakelijk is.

Door admin