Pingpong oftewel tafeltennis, een spel dat ik in ieder geval heel graag speel met mijn kinderen. Het spel is ook niet moeilijk en tegenwoordig kan het zelfs in het park. Heerlijk buiten in de open lucht, vitamine D vangen en het spel spelen op een oerdegelijke pingpongtafel.
20140517111019_0_thumb1111
Het grote voordeel van een betonnen pingpongtafel is toch wel de stevigheid. Wetende dat kleine kinderen het spel vaak zittend op de tafel spelen en de oudere jeugd er ook geregeld gebruik van maakt als stoel moet zo’n tafel in de openbare ruimte ook wel tegen een stootje kunnen. De tafel hier ziet er nog steeds als nieuw uit, terwijl die eigenlijk al heel veel te verduren heeft gehad.

Maar wat ik zelf er zelf het allerfijnste aan vind is dat het kinderen maar ook jongeren naar buiten trekt. Het nodigt gewoon uit om buiten te gaan ‘spelen’. Er wordt dus buiten afgesproken in plaats van binnen en dat bij een mooi stuk speelgoed dat actief gebruikt moet worden. Even weg achter de computer, heerlijk in beweging pingpongen met vrienden. Dat zou veel vaker moeten!

Door admin