lavandula angustifolia

Mocht je nou bij de titel al denken: wauw, wat staat daar nou weer in vredesnaam en wat moet ik me erbij voorstellen, dan heb ik een mooie verrassing voor je. De lavandula angustifolia wordt ook wel in de volksmond lavendel genoemd en is een hele mooie plant voor in de tuin. Oh, de nostalgie die er vanaf druipt als ik de lavendel plant ruik of zie is met geen andere plant te vergelijken. Het is ongelooflijk wat zo’n geurend plantje allemaal met je kan doen. Daarom wil ik het er graag over hebben.

lavandula angustifolia

Veel oude herinneringen aan vroeger

Ik zal eerlijk met je zijn: de lavendel heeft toch een bepaalde plek in mijn hart veroverd en het is eigenlijk best verdrietig om het erover te hebben. Ik heb namelijk jarenlang een vriendinnetje gehad die een stukje verder weg woonde, en iedere keer als ik dan met de bus naar haar toe ging, liep ik op het einde haar straat in en plukte net nog even van een strengetje lavendel en wreef het over mijn vingers zodat mijn handen lekker zouden ruiken. Ze wist al lang dat ik rookte, hoor, dat was het probleem niet.

Door admin