Volkswagen polo velgen

Banden zijn onmisbaar bij een auto, dit is namelijk het deel waar de hele auto op rijdt. Maar waar bestaat een band uit? Elke autoband bestaat uit rubber, soms wel uit drie soorten rubber. Er gaan ook vulstoffen, zoals roet en hulpstoffen, zoals krijt bij. Een band is opgebouwd uit verschillende lagen rubber, maar ook met lagen staaldraad en nylon. Dit worden ook wel de velgen genoemd. Vaak hebben automerken eigen velgen zoals mercedes velgen en bmw f36 velgen. Maar zijn velgen niet precies hetzelfde als wieldoppen? Je hebt namelijk ook wieldoppen van mercedes en bmw, dus hoe zit dat?

Zonder velg kom je niet weg

Van een afstandje is het verschil tussen wieldoppen en velgen lastig te zien. Maar het verschil is eigenlijk heel erg makkelijk te begrijpen. Een velg is een standaard onderdeel van de auto, het deel waar de banden omheen zitten. Een wieldop kan hierop geklikt worden. Velgen zitten dus vast aan de band, maar wieldoppen kun je ook los van de band halen. Een velg is bijna altijd gemaakt van metaal, terwijl wieldoppen uit een ander materiaal worden gemaakt. Het allergrootste verschil is dat velgen onmisbaar zijn en wieldoppen wel misbaar. Dus als je niet weet of auto velgen heeft of wieldoppen, dan moet je gewoon kijken of je kan rijden.

Een wieldop beschermt de velg

Een wieldop is vooral een accessoire voor je auto en wordt vaak van metaal of kunststof gemaakt. De uitstraling van je auto wordt wat netter en sportiever, maar hij is dus niet echt nodig om je auto te laten rijden, zoals bij velgen wel het geval is. Toch zijn wieldoppen geen nutteloze dingen, ze zorgen er namelijk voor dat de velg zelf niet wordt beschadigd. De wieldop wordt over de velg heen geklikt, waardoor deze de klap opvangt wanneer er een stoeprandje wordt geraakt. Maar naast deze praktische eigenschappen hebben ze geen invloed op de rijeigenschappen, in tegenstelling tot de velgen.

Door Redactie