architect

Ben je momenteel bezig met de oprichting van een nieuwe onderneming en zul je op een zeker moment een bedrijfspand nodig hebben om je activiteiten in te laten plaatsvinden? Of zit je met je bedrijf al in zo’n pand, maar is bijvoorbeeld door groei van je personeelsbestand en de activiteiten meer ruimte en dus een verhuizing gewenst? Dit zijn typische omstandigheden die het logisch maken dat je zelf een geheel nieuw bedrijfspand aanschaft. Sterker nog, om dit bedrijfspand vanaf de grond af aan op te bouwen volgens de wensen en ideeën die je er zelf bij hebt. Uiteraard kan het niet anders of hier komt de hulp van een architect uit Zeist (of omgeving) bij kijken. Zo’n architect Zeist zorgt immers dat er uitstekende beslissingen worden genomen qua uiterlijk, veiligheid en bruikbaarheid van het pand.

architect

Uit welke fasen bestaat een architectenproject?

Het totstandkomen van een nieuw bedrijfspand met behulp van een professionele architect gebeurt in verschillende fasen. Hieronder worden deze fasen in het kort benoemd:

• Het analyseren van bestemmingsplannen en daarop inspelen. Dit is de opnamefase.

• Hierna komt de fase waarin een voorlopig ontwerp wordt gecreëerd. Inmeten en uittekenen gebeurt daarbij ook. In principe worden verschillende ontwerpen gemaakt.

• In de definitieve ontwerpfase wordt het winnende ontwerp gekozen. Dit definitieve ontwerp wordt dan meer tot in detail uitgetekend. Ondertussen worden al contacten gelegd met aannemers.

• Dan komt de contractvormingfase, waarin contracten met aannemers worden ondertekend en vergunningen worden geregeld.

• Tenslotte de bouwfase, waarin dus daadwerkelijk gebouwd wordt. De architect bewaakt hierbij de kwaliteit, de planning en het budget.

Door admin