kennismanager

Bij ons in het bedrijf hadden we veel gemerkt van de economische crisis. Hierdoor moesten bepaalde dingen opnieuw georganiseerd worden en anders geregeld worden. We zaten er midden in waardoor het moeilijk werdt om te bepalen waar de problemen lagen en welke trainingen het personeel nodig zou hebben.

De oplossing

Een oud collega van mij vertelde over een kennismanager die op haar nieuwe werk veel positieve veranderingen teweeg had gebracht en goede trainingen had voorgeschreven.

De kennismanager is toen benadert om ons te assisteren bij het vinden van de juiste oplossing. Kennis is natuurlijk kapitaal en daarom is het zo belangrijk dat we hier echt de focus op gingen leggen.

We willen de concurrentie natuurlijk voorblijven en daarvoor moet je ook investeren in je personeel. We zijn er door de kennismanager achtergekomen dat kennis zich niet alleen in het hoofd van het personeel bevind maar dat het eigenlijk overal te vinden is binnen een bedrijf en dat dit het bedrijf sterker maakt.

personeelEr zijn veel rapporten opgesteld en aan de hand van deze rapporten weten wij nu precies waar wij ons op moeten focussen per afdeling. Het heeft ons heel veel nieuwe inzichten gegeven en als alle cursussen en dergelijken zijn afgerond dan zijn we alweer bezig met het opstellen van de rapporten voor nieuwe cursussen etc.

Door admin