babydoekjes

Er zijn in Nederland erg veel verschillende merken babydoekjes te koop. Maar wat is nu het verschil tussen zo’n speciaal baby doekje en een gewoon vochtig doekje? In dit artikel gaan we verder in op wat dit verschil nu precies is en waar het voor gebruikt kan worden.

Een babydoekje is vaak gemaakt van textielvezels dit kan bijvoorbeeld zijn van viscose en/of polyester. De textielvezels zorgen voor een goede opname van water en vocht. Om de baby schoon te maken zit er in dit vocht meestal water en verder nog een vettige stof om de babyhuid te verzorgen. Soms bevatten de doekjes ook conserveermiddelen, voor een langere houdbaarheid. Er zijn ook doekjes die parfum bevatten, voor een lekkere geur.

babydoekjes

Ondanks dat er veel verschillende te koop zijn, moeten de speciale baby doekjes in Nederland wel aan bepaalde eisen voldoen. Omdat ze vallen onder verzorgingsproducten voor kinderen onder de 3 jaar worden de doekjes extra op veiligheid en ingrediënten gecontroleerd. Toch kan het ondanks deze strenge regels nog zo zijn, dat je kindje overgevoelig is voor bepaalde ingrediënten zoals bijvoorbeeld parfum. Door dat er zoveel verschillende doekjes te koop zijn is er als je kindje ergens overgevoelig voor is altijd wel een andere keuze te maken.

De hoeveelheid ingrediënten in baby doekjes bepaalt vaak in welke categorie ze vallen. Doekjes met meer dan 16 ingrediënten zijn standaard baby doekjes. De sensitive doekjes bevatten 15 ingrediënten, natuurlijke baby doekjes 10 ingrediënten en pure doekjes bevatten maar 7 ingrediënten.

Je kan de speciale baby doekjes natuurlijk gebruiken om de billetjes van je kindje schoon te maken. Je kan ze ook gebruiken om bijvoorbeeld mondjes of handjes af te poetsen. Hiervoor zijn vaak weer aparte doekjes te koop met leuke figuurtjes op de verpakking. Nadeel hiervan is vaak wel dat deze doekjes voor het gezicht wel parfum bevatten. Het is vaak niet handig om voorwerpen af te poetsen met de doekjes, aangezien ze dan een vettig laagje achter laten op de voorwerpen.

Door admin