Veiligheid is een belangrijk aandachtspunt in veel bedrijven, maar is ook een gebied waarbinnen continu veranderingen plaatsvinden. Het is dus zaak om altijd op de hoogte te blijven en nieuwe kennis op te doen als het om veiligheid gaat. Om op de hoogte te blijven van actuele ontwikkelingen op het gebied van veiligheid, kun je G4S Safety Solutions veiligheidsexperts inschakelen. Deze experts zorgen voor het opstellen van plannen en uitvoeren van analyses aan de hand van de huidige wetgeving. Zodoende worden alle medewerkers binnen een bedrijf goed voorgelicht als het gaat om kennis van veiligheid en realiseer je een veilige werkomgeving. Werknemers zullen plannen opstellen, waaronder een reddingsplan.

Wat is een reddingsplan

Een reddingsplan is een plan waarin procedures op het gebied van veiligheid zijn vastgelegd. De medewerkers moeten deze procedures doorlopen. Een voorbeeld is een reddingsplan voor valbeveiliging. Hierbij worden procedures opgesteld voor het redden van een werknemer na een ongeluk waarbij de medewerker in kwestie gevallen is. Het doel van een reddingsplan is het redden van medewerkers. Een basisplan bevat alle richtlijnen voor bijvoorbeeld valbeveiliging, maar ook richtlijnen voor veilig werken om dit soort dingen te voorkomen. Een reddingsplan opstellen zorgt ervoor dat iedere medewerker weet wat hij of zij moet uitvoeren voor een reddingsactie en zodoende kan de medewerker levens redden. Een reddingsplan draagt bij aan een gevoel van veiligheid op het werk. Het helpt ongelukken voorkomen en zorgt dat er juist gehandeld wordt als er wel iets gebeurt.

Opstellen van een reddingsplan

Een reddingsplan wordt opgesteld door ervaren medewerkers en wordt bij G4S Safety Solutions op maat gemaakt voor jouw bedrijf. De medewerkers zullen eerst de werkplek inspecteren met als doel het in kaart brengen van risico’s bij het bedrijf. Van boven tot onder wordt het gebouw en iedere ruimte geïnspecteerd. Op basis van deze inspectie wordt bepaald welke reddingsmiddelen nodig zijn en worden instructies voor het gebruik van deze middelen tijdens bepaalde situaties toegevoegd.

Door admin