Als je allerlei dozen moet opslaan kom je al snel ruimte tekort. Dit leidt er al snel toe dat je vanalles op elkaar gaat stapelen. Als dit het geval is voor het opbergen van bijvoorbeeld je kerstspullen is dit niet een heel groot probleem; je hoeft er immers toch maar één keer per jaar bij. Maar als dit het geval is in het magazijn van je bedrijf is dit niet erg handig. Vooral niet als je producten moet versturen en degene die je nodig hebt helemaal achteraan of onderop ligt. Niet alleen de makkelijkste maar ook de beste oplossing hiervoor is het gebruik van een magazijnstelling.

Hoe lossen magazijnstellingen dit probleem op?

Een magazijnstelling lost dit probleem op door het bieden van planken waar je dozen op kan zetten. Het voordeel van stellingen ten opzichte van echte planken aan de muur is dat ze steviger zijn, dieper zijn, verplaatsbaar zijn en je kan de afstand tussen de planken veranderen. Daarnaast kunnen planken alleen aan de muur gemonteerd worden terwijl stellingkasten ook in het midden van de ruimte geplaatsts kunnen worden. In principe stapel je hier ook dozen op de hoogte in, maar in dit geval is het wel mogelijk om gemakkelijk die onderste doos te pakken. Het zal niet alleen voor orde, maar ook voor overzicht zorgen; je weet namelijk precies waar alles staat.

Niet alleen praktischer, maar ook veiliger

Naast praktischer is het gebruik van stellingen ook een stuk veiliger dan het simpele stapelen van dozen. Ten eerste wordt deze stapel steeds minder stabiel naarmate de stapel hoger wordt (dit is vooral het geval bij het stapelen van dozen die niet volledig recht of stabiel zijn). Hiermee vergroot je dus de kans dat de bovenste doos eraf valt als je er per ongeluk tegenaan stoot. Ten tweede zorgt het stapelen van dozen ervoor dat deze constant opgetild moeten worden als er iets uit de onderste doos gehaald moet worden. Afhankelijk van het gewicht van deze dozen kan dit zeer slecht zijn voor je rug. Stellingkasten zijn dus veiliger in deze twee opzichten.

Door Redactie