Boots zijn een uitstekend fashionstatement. Het maakt al deel uit van de geschiedenis van vrouwen sinds de tijd van het oude Griekenland. Er wordt aangenomen dat de oude Egyptenaren laarzen hebben gemaakt als beschermende uitrusting. In feite werden ze begraven met gemummificeerde exemplaren, met de sporen van hun harde werk. “Boots” is eigenlijk een gedicht van de Engelse schrijver en dichter Rudyard Kipling. Het werd voor het eerst gedrukt in 1903, in zijn boek The Five Nations. Het gedicht gaat over de arbeidsomstandigheden van de indianen en hoe deze indianen in het verleden door blanken werden behandeld. Het bespreekt hoe laarzen bewegen en hoe het mensen aan het denken zet.

Laarzen in veel verschillende maten en stijlen

Tegenwoordig worden boots in veel verschillende maten en stijlen gemaakt. Dit is een van de redenen waarom boots door vrouwen over de hele wereld als trendy en gewild worden beschouwd. Een groot aantal merkfabrikanten biedt laarzenaankondigingen voor dames. Van demi-opreen laarzen tot de all-weather soort, laarzenopticiens hebben een brede selectie voor iedereen. Enkele van de bekende merken die laarzenaankondigingen aanbieden, zijn Capezio, Bloch, Chippewa, D&G, Etonic, Jean Paul Gaultier, John Lewis, Landau, Maidenform, Prada, Skagen en Windermere. Veel van deze merken staan ​​bekend om hun elegante ontwerpen en traditionele maar toch trendy uitstraling. Ook vind je hier laarzen van topmerken als Christian Dior, Givenchy, Chanel, Dolce & Gabbana, Gucci, Kenneth Cole, Nike & Prada.

Britse ontwerper

De Britse ontwerper Peterloo schoenen heeft een speciale schoenenlijn bedacht genaamd “The Shoe Collection”. Deze schoenen zijn gemaakt van hoogwaardig leer en zijn geschikt voor alle gelegenheden. De gehele collectie bestaat uit laarzen, sandalen, klompen, hakken en pumps. Als je tegelijkertijd stijlvol en comfortabel wilt zijn, dan heb je alleen een enkellaars, een kniehoge leren laars of een laars met lage hak met ingebouwde no-lossing nodig in de oorlog. Of je nu aan het werk of aan het spelen bent, een paar laarzen kan je algehele look compleet maken.

Door Redactie