De industriële stijl wordt steeds populairder. Veel mensen zijn op zoek naar meubels en decoraties die hun huis een stoere en rustieke look geven. Om deze look af te maken, verdienen ook vloer en muren wat aandacht. Denk bijvoorbeeld aan een beton ciré vloer. Maar wat is beton ciré nou eigenlijk?

Beton ciré is een soort stuc. Deze stucsoort is cementgebonden en kan op iedere ondergrond worden aangebracht. Dat maakt beton ciré uitermate geschikt voor iedere kamer.

Waarom beton ciré?

Zoals gezegd kan beton ciré dus op iedere ondergrond worden aangebracht. Maar er zijn nog meer redenen om beton ciré te overwegen. Zo is beton ciré waterdicht en waterbestendig. Wanneer je een beton ciré vloer aanlegt, hoef je je niet alleen geen zorgen te maken over lekken, water zal de vloer helemaal niet aantasten. Verder is beton ciré slijtvast. Door de coating waarmee de vloer wordt afgewerkt, zal deze niet gevoelig zijn voor krassen of andere vormen van beschadiging. En wil je geen grauwe, grijze vloer? Geen probleem!  Dan kun je aan het beton ciré een kleur toevoegen om de kamer helemaal aan jouw stijl te doen aansluiten.

Beton ciré in de badkamer

De waterbestendigheid maakt beton ciré uitermate geschikt als vloer in badkamers. De naadloze vloer zorgt dat water in de badkamer makkelijk weggevoerd kan worden, en mocht er toch iets blijven liggen, dan loopt de vloer geen schade op. Omdat beton ciré naadloos is, geeft dit je badkamer, of welke kamer dan ook, een zeer strak uiterlijk, hetgeen eigenlijk bij iedere stijl past, en het is ook nog makkelijk schoon te houden! Daarbij kan een beton ciré vloer goed gecombineerd worden met vloerverwarming. Omdat het beton ciré in een vrij dunne laag wordt aangebracht, komt warmte uit de vloer daar goed doorheen. Een vloer van beton ciré is dus stijlvol, tijdloos en bestendig tegen waterschade, krassen, butsen en makkelijk schoon te houden. Niet zo gek dat dit materiaal steeds populairder wordt, toch?

Door Redactie