Arganolie kopen kan een groot verschil maken in hoe je jezelf verzorgd. Dit middeltje heeft veel functies en kan dan ook door veel mensen gebruikt worden. Arganolie kan bijvoorbeeld gebruikt worden in je haar en je baard, voor je nagels, voeten en handen. De olie helpt om deze lichaamsdelen te hydrateren en zo weer mooi te laten glanzen. Daarnaast heeft het ook een voedende werking omdat het veel vitamines bevat die je huid of haar nodig heeft. Hierdoor krijg je minder snel rimpels. Voor mensen met bijvoorbeeld eczeem helpt arganolie ook: het werkt namelijk ontstekingsremmend.

Arganolie gebruiken

Je kunt het beste arganolie gezicht gebruiken op je gezicht, maar ook voor je haar werkt het dus erg goed. Arganolie is een volledig natuurlijk product. Er zitten dus geen kunstmatige toevoegingen in. Hierdoor kun je het makkelijk introduceren in je huidverzorging en je haarverzorging. Je kunt het dagelijks op je gezicht aanbrengen. Ook kun je met arganolie een haarmasker maken. Door wekelijks zo’n masker van arganolie aan te brengen zul je snel zien dat je haar stralender en gezonder oogt. Dit haarmasker heeft niet alleen voordelen voor je haar, maar ook voor je hoofdhuid. Die zit misschien (vaak) onder je haar verstopt, maar deze heeft ook verzorging nodig!

Helemaal zen

Het aanbrengen van de olie kun je ook zien als een rustmomentje in de dag. Tegenwoordig moet alles snel en gehaast. Je rent van hot naar her zonder echt even stil te staan bij wat je aan het doen bent. Het aanbrengen van een haarmasker van arganolie of het bewust verzorgen van je huid biedt je de kans om eventjes te ontspannen en je volledig te concentreren op hoe je de olie je huid in masseert. Je zult zien dat je je een stuk meer geaard zult voelen en dat het een rustig einde van de dag creëert of juist het begin van een nieuwe dag aanduidt.

Door Redactie